www.elgiganten.se

Från Toppsidorna
Hoppa till: navigering, sökElgiganten är en av sveriges största företag inom användarelektronik, elektriska hushållningsmaskiner och relaterade tjänster.

Elgiganten i hård priskonkurrens

Genom stark marknadsföring och låga priser har Elgiganten klarat att hävda sig i täten av företagen som handlar med hushållningsmaskiner och annan elektronik. De möter kraftig konkurrens från andra stora kedjor som MediaMarkt och Siba

Allt från datortillbehör till dammsugare hos Elgiganten

Elgiganten.se hittar man allt från datortillbehör till dammsugare och rakapparater. Huvudprodukterna hos Elgiganten är data, foto, ljud&bild, telefoni&GPS, spel, film, vitvaror och hus&hem. Enligt vår uppfattning, är en negativ sak med Elgiganten att man ibland kan träffa yngre säljare som aktivt går in för att få köparen att välja en dyrare och bättre modell av produkten, än den köparen själv var intresserad av i utgångspunkten. Detta är en god strategi sett från säljarens perspektiv, men kan vara irriterande för köpare som helst vill forma sin egen uppfattning. Något som är positivt är att vi upplever att en del säljare har mycket bra detaljkunskaper om dyrare produkter som bland annat vitvaror, så att de faktiskt kan bidra till att kunden får de svar han/hon behöver för att välja den rätta produkten för sig själv.

Utländska ägare av Elgiganten

Elgiganten ingår i den norska Elkjøp-koncernen och ägs av DSG International plc., Storbritanniens - och en del av Europas - största förhandlare inom användarelektronik. Koncernen har 25.000 anställda och runt 1.000 butiker över hela Storbritannien. Elgiganten har idag ca 1.600 medarbetare. Elgiganten uppger på sina internetsidor att deras nettoomsättning under perioden maj 2004 - april 2005, uppgick till 4,6 miljarder SEK, en ökning med 12 % jämfört med året innan. Totalt omsatte den nordiska koncernen, som också innefattar Elkjøp i Norge, Gigantti i Finland, Elko på Island och Elgiganten i Danmark 17,2 miljarder SEK. Rörelseresultatet i Norden uppgick till 895 miljoner SEK. Elgigantens marknadsandel i Sverige uppskattas till ca 17% (sept. 05).

Elgiganten - distribution

Från Elgigantens centrallager i Jönköping styrs logistiken och distributionen för hela Norden. Lagret är ett av Sveriges största med en yta på 97 000 kvm motsvarande 14 fotbollsplaner och är ett av Nordens mest avancerade lagersystem. Centrallagret möjliggör stora inköp, optimerad lagerhållning och effektiva transporter. När centrallagret öppnade 1997 var Elgiganten Sveriges första företag som fick tillstånd att ha otullade produkter på ett lager, något som tidigare endast tilläts i frihamnarna i Göteborg och Stockholm. Varor för försäljning inom EU tullas ej medan varor som säljs utanför EU tullas i samband med att de lastas på lastbilen.

Din åsikt om Elgiganten

Vad tycker du om Elgiganten? Vi vill gärna höra din åsikt om Elgiganten. Skriv din uppfattning genom att använda länken nere till höger. Kom ihåg att motivera dina åsikter om Elgiganten.Elgiganten.jpgExtern länk: www.elgiganten.se


Personliga verktyg