Har alltid tyckt om att måla. När jag var liten så var det främst skisser i blyerts och sen har det blivit mer och mer i färg. Har testat både att måla i olja och i akvarell. Föredrar nog akvarell eftersom det är mer avslappnande, det är svårare att göra fel eftersom man målar så tunna lager med färg och hela tiden bygger på det. Samtidigt tycker jag om det pastelliga och mjuka utseendet som det blir av just akvarell.

När jag var yngre gick jag faktiskt även i tankar på att börja jobba som målare. Planen för mig, som då bodde i Finspång, var att börja jobba på Nymålat i Norrköping. Och det främst för att det var en av de få firmorna som faktiskt fanns där i Finspång, för det var inte något vidare stort. Men sen gjorde jag praktik på Nymålat i Norrköping och insåg snabbt att trots att det var väldigt trevliga målare och kollegor och helt okej arbetsuppgifter så var det ingenting för mig. Det gjorde dessutom så att jag tröttnade på målandet lite också så att det inte blev att jag målade någonting på fritiden efter jobbet, vilket var tråkigt.

Men sen direkt när jag slutade som målare, gick vidare från praktiken på Nymålat i Norrköping, så fick jag tillbaka inspirationen och målarglädjen igen och började att måla med akvarell hemma om kvällarna igen. Så det handlade helt enkelt bara om att göra det på mina villkor. Att måla när jag känner för att göra det, för att få utlopp för min kreativitet, snarare än för att det är ett måste.